Arbetsliv och hälsa
Rekrytering, kompetens, utbildning, arbete

Hälsa kopplat till miljö

juli 14, 2014 11:31 by Admin

Genom att jobba för miljön och tänka på dina val kommer både du och dina medmänniskor må bättre och leva längre. Det vanligaste argumentet för att inte välja miljövänliga alternativ är att det är dyrt och att det jag gör ändå är en så liten del att det ändå inte gör någon skillnad i det långa loppet. Jag kan hålla med om att det största ansvaret ligger på politiker, regeringar och större företag. Så visst går det att tänka så, men samtidigt är detta knappast ett hållbart tankesätt. Om alla tänkte så hade miljön varit ännu mer illa ute än det är nu. Se bara på hur utvecklingen gått de senaste åren. Ekologiska varor har ökat och gått ner i pris. Miljövänliga alternativ som användning av solfångare har utvecklats och gått ner i pris. Fler människor än någonsin engagerar sig i Greenpeace. Miljöpartiet gjorde ett fantastiskt val i EU-valet i år. Dessa saker kan inte hända utan din och ditt företags insats! All marknad styrs av utbud och efterfråga. Tyvärr gäller det även miljön. Hade det inte gjort det hade vi inte varit i de bekymmer som vi är i idag. När människor och framför allt företag säger att det de gör ändå inte påverkar miljön i det långa loppet har de helt fel!  

Men om du eller ditt företag ändå tänker att det du gör inte gör skillnad finns det ett kanske ännu bättre argument för att börja handla KRAV-märkt och ekologiskt. Det är bra för dig och dina barn! I dagens varor finns det mängder med gifter, farliga kemikalier med mera. Att börja tänka ekologiskt för dig, dina arbetskamrater och anställda handlar alltså även om den egna hälsan. Medvetenheten finns dock redan hos många konsumenter. En undersökning som gjordes på Coop i februari 2014 visar att det finns en stor oro bland konsumenter när det kommer till kemikalier i mat och kläder. Jag är helt säker på att det gäller att företag coh privatpersoner fortsätter visa vägen för politiker och regeringar. Inte bara för miljön, utan även för den egna hälsan! 


Just nu värderat 2.0 av 21 människor

  • Currently 2/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Relaterade poster

Kommentarer är stängt