Arbetsliv och hälsa
Rekrytering, kompetens, utbildning, arbete

Kontorsinredning - viktigt för att må bra

maj 28, 2014 14:24 by Admin

Vilka kontorsmöbler och kontorsmaterial som företaget väljer att investera i är viktigt. Det finns forskning som visar både på att personal som trivs med konorsinredningen både ser mer positivt på arbetsgivaren, mår bättre och jobbar bättre. Dom bästa tipsen är att skapa arbetsplatser där de anställda själva har chans att styra över sitt kontor och sin plats. Cellkontor är de kontor där anställda trivs bäst och har bäst hälsa. Alltså rum där man sitter själv eller två och två. Den största utmaningen har företag som har öppen planlösning. Där har inte de anställda något privat och i vissa arbetslandskap har man heller knappt ingen plats för egna saker.

Man ska inte heller underskatta det estetiska i en arbetsmiljö. Kontorsmöbler kan ofta bli underprioriterade då det kan uppfatats att innehållet i datorerna får mycket mer prioritet än de anställda i många företag. Det kan kännas som en stor investering för företaget att köpa nya kontorsmöbler, men letar man bara lite finns det faktikt ett stort utbud med billiga och begagnade möbler på webben. Det behöver inte bli en allt för stor kostnad och det kommer uppskattas extremt mycket av de anställda! Nöjda anställda lika är ofta synonymt med nöjda kunder. 

Växtinredning - en genväg till välmående anställda

Ett enkelt tips för att skapa en bra arbetsmiljö och samtidigt förbättra luften på arbetsplatsen är att lägga ner lite jobb i växtinredningen. Växter bidrar också till högre luftfuktighet och rensar luften från skadliga ämnen. Fördelarna med en bra växtinredning på kontoret är, förutom att luftkvalitéen blir bättre, också att kontorslandskapets estetik höjs väsentligt. Dessutom är det trevligt med liv och miljö i arbetet. Kan man skapa ett bra samspel mellan växtinredningen och övrig kontorsinredning har man kommit en lång bit i att få välmående och nöjda anställda. Och det är väl precis det som vi vill ha?


Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Relaterade poster

Lägg till kommentar


(Kommer visa din Gravatar ikon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live överblick

maj 22. 2018 06:30