Arbetsliv och hälsa
Rekrytering, kompetens, utbildning, arbete

Vaccin till fattiga

februari 2, 2010 11:28 by Admin

The Bill and Melinda Gates Foundation kommer att donera 10 miljarder dollar under de närmaste tio åren att forska fram nya vaccin och föra dem till världens fattigaste länder, sade Microsofts grundare och hans hustru i fredas. Paret Gates menar att pengarna kommer att leda till att 90 procent av barnen i utvecklingsländerna blir vaccinerade mot farliga sjukdomar som diarré och lunginflammation.

Vaccin har redan räddat miljontals liv i utvecklingsländerna. Vacciner är som mirakel, bara några få doser kan förebygga dödliga sjukdomar under en livstid. Vi har valt vacciner som vår första prioritet inom Gates-stiftelsen eftersom vi har sett deras fantastiska inverkan på barns liv - Bill Gates hustru Melissa Gates vid framträdandet i Davos.

Läs mer: "Miljardbelopp till vaccin av Gates" DN 2010-01-29


Just nu värderat 5.0 av 1 människor

  • Currently 5/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Relaterade poster

Kommentarer

Lägg till kommentar


(Kommer visa din Gravatar ikon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live överblick

maj 22. 2018 06:31