Arbetsliv och hälsa
Rekrytering, kompetens, utbildning, arbete

Betala skatt

maj 22, 2009 09:48 by Lindus

Jag är så himla glad över att betala skatt, även om det är väldigt krångligt att deklarera. Jag tycker att det är så viktigt med helaskattesystemt att det borde läras ut i grundskolan om hur skattesystemet i Sverige ser ut och hur det går till. Skatteverkets hemsida är dessutom kanon med alla hjälpbroschyrer och att man kan göra sina ärenden på internet!
 
Däremot blir jag så himla förbannat på alla som säger hur de ska undkomma skatter genom placering av utländska konton och företag.  Tänk om alla betalade skatt, då skulle det inte bli
så mycket heller. Även om jag tycker vi betalar lite i skatt, tänk så mycket man får tillbaka. Hos Skatteverket pågår arbete för att förenkla skattereglerna bl.a. för småföretagare.
Skatteverket har också ett ständigt pågående förbättringsarbete för att se till att alla medborgare och företagare får rätt, tydlig och bra information i god tid innan olika stopptider.

Skatteverket ordnar informationsinsatser i skolorna runt om i Sverige och anser att det är mycket viktigt att få ut budskapet om varför man ska betala skatt och vad skattepengarna används till. Skatteverkets vision är "Ett samhälle där alla vill göra rätt för sig", där de försöker att jobba på ett sådant sätt där det ska vara "lätt att göra rätt".

Så gör rätt för dig och betala skatt!


Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Relaterade poster

Lägg till kommentar


(Kommer visa din Gravatar ikon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live överblick

maj 22. 2018 13:54