Arbetsliv och hälsa
Rekrytering, kompetens, utbildning, arbete

Vaxholmsmålet

december 12, 2008 08:19 by Lindus

Idag uppmärksammar Aftonbladet "Vaxholmsmålet" och skriver såhär: "Blockaden hotade den fria rörligheten för tjänster inom EU, menade domstolen. Risk för lönedumpning på den svenska arbetsmarknaden, sa olyckskorparna". Skribenten Johanna Melén borde veta bättre än att förlöjliga artiklar, det är väldigt tråkigt att svensk journalistik inte är konsekvent i sitt skrivande.

Att Byggnads blockad innebar ett hinder för friheten för tjänster inom EU håller jag dock inte med om. Om Byggnads inte hade reagerat så hade det inneburit att människor måste flytta på sig för att få jobb även i Sverige. Dessutom hade svenska lönerna satts i vajning. Jobbmarknaden kommer bli som alkoholbranschen, där svenskarna köper sprit i Danmark, danskarna köper sprit i tyskland och tyskarna köper sprit i… osv..


Just nu värderat 1.5 av 89 människor

  • Currently 1,483146/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Relaterade poster

Lägg till kommentar


(Kommer visa din Gravatar ikon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live överblick

maj 22. 2018 13:52