Arbetsliv och hälsa
Rekrytering, kompetens, utbildning, arbete

Olika generationers syn på arbetsmarknaden.

oktober 14, 2008 17:20 by Lindus

80-talisternas syn på arbetsmarknaden.

  • Vad är en tillsvidareanställning?
  • Projektanställning, vikariat och säsongsarbete

Alla generationer har olika syn på sin tid och livsstil. Enligt Metros serie om 80-talisterna så är generationen 80 inte borskämda med fasta jobb, istället är det det ena jobbet efter det andra som gäller. För 80 talisterna är det inte lång och trogen tjänst som gäller och guldklocka på köpet, utan att jobba gör man för att växa som människa. 80-talisterna är kända för att vara bortskämda, valmöjligheterna har varit många och känslan av vad som passar bäst följer med in i arbetlivet. De är kräsna i sitt val av arbetsgivare och byter om det inte passar. Till skillnad från andra generationer är pengar inte allt, utan trivseln står i fokus. Alltså ska man som arbetsgivare slå på beröm och uppmuntran för att få behålla sin personal. Ju mer feedck, desto mer är man villig att ge för jobbet. Generationen 80 är uppvuxna i informationssamhället som präglar deras synsätt. De har tidigt fått lära sig att sålla i flödet och hitta de mest intressanta alternativen. Internet är inte bara ett verktyg utan oumbärligt för att ta sig fram i livet. Förr gick människor till en arbetsintervju och undrade om de skulle kunna få jobbet. 80-talisterna går dit för att se om det är ett jobb som passar dem.Generation  80 har förändrat vilka kvaliteter som är viktiga för att få ett jobb. Kreativitet slår noggrannhet, att vara trevlig slår att vara flitig.
– Pedanterna kommer att få det svårt. Det är viktigare att göra jobbet snabbt och effektivt.

Metro:80-talist och säsongare


Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Relaterade poster

Kommentarer

Lägg till kommentar


(Kommer visa din Gravatar ikon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live överblick

maj 22. 2018 13:46