Arbetsliv och hälsa
Rekrytering, kompetens, utbildning, arbete

Gratis utbildning inom försvarsmakten, studieförbund, facket och föreningar.

september 5, 2008 14:56 by Lindus

I Sverige har vi gratis skolgång och kan ges möjligheter till studielån vid högre studier. Men det finns också mängder med formella utbildningar som man glömmer bort och som dessutom är gratis. Det finns mängder av olika utbildningar på studieförbunden, föreningar och politiska organisationer. Även kommunen, facken, nutek, och andra organisationer arrangerar årligen utbildningar för deras medlemmar. Några som söker frivilliga medlemmar som kan tänkas ställa upp med en hjälpande hand för samhället är försvarsutbildarna.

Försvarsutbildarna är en rikstäckande organisation som har territoriellt organiserade förbund men även förbund med särskild kompetensinriktning. Försvarsutbildarna har alltsedan 1912 planlagt, organiserat och genomfört utbildning utifrån de behov som medlemmarna och /eller Försvarsmakten ställt. Vi sätter upp tydliga och mätbara utbildningsmål i dialog med Försvarsmakten. I och med att denna myndighet medverkar med kurschefer och instruktörer vid genomförandet kvalitetssäkras även utbildningen. Kurserna eller övningarna tar upp den senaste taktiska och tekniska utvecklingen inom olika funktioner och stridssätt, för att kunna svara upp mot Hemvärnets behov men även den övriga insatsorganisationen. Genom att deltaga i den frivilla försvarsutbildningen bibehåller medlemmen sin militära kompetens och förmåga, för att kunna ingå i olika typer av befattningar inom Försvarsmaktens insatsorganisation eller att kunna medverka vid internationella insatser. Som medlem får man gå på både formella utbildningar men också genomföra praktiska övningar. I försvarsmakten i Uddevalla har man tex utbildningskvällar varje onsdag både för ungdomar och vuxna. Redan som ungdom kan man alltså med i fbu Uddevalla och få försvarsutbildarnas ungdomsutbildning.


Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Relaterade poster

Kommentarer

Lägg till kommentar


(Kommer visa din Gravatar ikon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live överblick

maj 22. 2018 13:41