Arbetsliv och hälsa
Rekrytering, kompetens, utbildning, arbete

Omega - 3 bra för arbetslusten

augusti 14, 2008 17:11 by Lindus

Ingen har väl missat att det är bra att äta extra tillskott av Omega 3 för att presetera bättre och må bra. Vid SLU (Sveriges lantbruksuniversitet bedrivs forskning till ett alternativt foder till odlad lax och regnbåde. Då fiskolja kommer bli en bristvara i framtiden försöker man därför kunna hitta andra alternativ till foder. På SLU har man blandat ut fiskoljan med rapsolja och gett fodret till lax och regnbåde. Fisken växer därmed lika bra som när fiskoljan ersatts med rapsolja. När fisken får ett foder som är rik på rapsolja så leder det till att fisken innehåller fettsyran ALA och bioaktiva steroler som kommer från rapsoljan. En negativt aspekt är dock att fisken innehåller mindre av de nyttiga omega-3-fettsyrorna EPA och DHA. Men om fisken själv får välja så äter den hellre fiskolja än rapsolja.

 

 

Bildtext: Omega 3 gjort på fiskolja (överst). Brist på fiskolja, gör man foder på rapsolja.


Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tags: omega 3, omega-3, fiskolja
Categories:
Actions: E-mail | Permalink | Kommentarer (0) | Comment RSSRSS comment feed

Relaterade poster

Kommentarer

Lägg till kommentar


(Kommer visa din Gravatar ikon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live överblick

maj 22. 2018 13:41