Arbetsliv och hälsa
Rekrytering, kompetens, utbildning, arbete

Få mer besökare till din sajt

augusti 15, 2008 14:33 by Lindus

Även om det känns tungt att gå tillbaka och börja arbeta efter semestern så finns det mycket man kan ha nytta av nu när man ser verksamheten med nya fräscha ögon igen. Bland annat kan det vara bra att passa på att gå igenom företagets webbsida och se på nya möjligheter att få flera nya kunder.

Just nu är det dags att rusta upp för kommande halvår och göra planer för hösten och vintern. Börja med att se över er hemsida. Eftersom du varit borta ett tag från verksamheten är det lättare att se sajten med dina besökares ögon och förstå vad de upplever när de hamnar hos dig. Gå igenom följande punkter på din hemsida:

 • Är allt tydligt?
 • Fattar man vad sidorna handlar om?
 • Är det lätt att hitta det man vill köpa?
 • Är sajten riktad till en speciell målgrupp?
 • Finns det texter som som förklarar produkterna? Bra information?
 • Är det lätt att kontakta er?
 • Kommer kunderna få hjälp på din hemsida?
 • Går det att lita på er?

När du gått igenom punkterna ovan gäller det också att se över er marknadsplan för hemsidan.
Det måste finnas schemalagd tid för att pilla med hemsidan och innehållet över hela året.

Till det andra steget är att fixa något som är tillfälligt på hemsidan, något som gör att det kommer återkommande besökare. Lite lajbans. Det kan vara allt ifrån en tävling till något annat som är roligt och aktuellt och har kopplingar till er verksamhet. Något som kan vara bra är att samla e-postadresser och därefter skicka ut nyhetsbrev eller tipsbrev med erbjudanden till alla era besökare. Ett höjande varningsfinger dock på att skicka ut brev för skickandet skull, varje brev måste ha en eftertanke och tillföra något för era besökare som för er själva.

Ge sajten lite tid och omtanke, så kan hemsidan bli er bästa säljare året om, dygnet runt. 


Bli den första att värdera denna post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Tags:
Categories: Arbete
Actions: E-mail | Permalink | Kommentarer (0) | Comment RSSRSS comment feed

Relaterade poster

Kommentarer

Lägg till kommentar


(Kommer visa din Gravatar ikon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live överblick

maj 22. 2018 06:26