Arbetsliv och hälsa
Rekrytering, kompetens, utbildning, arbete

Slopas apotekmonopolet?

juni 10, 2008 08:09 by Lindus

 

Bättre tillgänglighet på läkemedel? 

På morgonnyheterna kunde man höra att regeringen tänker slopa monopolet på apoteket. 
Troligen kommer detta ske den 1 juli 2009. Samtidigt visar en undersökning av konsumentverket att nästan två tredjedelar och majoriteten av de tilfrågade mellan 18-85 år tror att tryggheten de känner på apoteket kommer att minska i framtiden. Denna undersökning kommer heller inte lång efter att Apoteket har utsetts till det ärligaste bolaget i Sverige. (Läs länkarna nedan).

Många tror däremot att tillgången på läkemedel kommer blir mer tillgänglig och att avståndet till närmaste apotek minskar.
Många hoppas också att priserna på läkemedel ska gå ned. Frågan är bara om det kommer bli samma höga service och kunskap. Jag menar att jag väljer att handla på apoteket idag beror på att dessa produkter är testade och rekommenderade, även om de kan vara dyrare har de bättre trovärdighet då Apoteket har valt ut dessa ur särskilda kriterier. Om monopolet slopas, då vet jag inte om jag kommer ha samma trovärdighet för apotektet längre. Antagligen kommer jag handla någon annanstans.

Läs också mitt tidigare inlägg om 59 mest synligaste bolagen i Sverige.
Apoteket upplevs som det mest ärligaste bolaget.

Läs mer på SVT 

Läs mer på DN


Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Relaterade poster

Lägg till kommentar


(Kommer visa din Gravatar ikon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live överblick

maj 22. 2018 06:26