Arbetsliv och hälsa
Rekrytering, kompetens, utbildning, arbete

Regeringens "flum" skola.

juni 10, 2008 08:48 by Lindus

Vill du ha betyg när du är 7 år? -Nej det villl jag inte.

Regeringen håller på och skapar en flum skola. Jan Björklund (fp) säger att lärare och föräldrar ska komma överens om hur deras barns betyg och omdöme ska se ut från första klass. Kan jag då som förälder välja att mitt barn inte ska ha något betyg alls.

I DN idag kan man läsa att lärarförbundets ordförande, är kritisk:
- Det här öppnar för förenklade omdömen. En elev får en bokstav, en annan får en siffra.Det blir brist på likvärdighet.

Jan Björklund säger dock att hans bedömning är att väldigt få skolor kommer att låta omdömena se ut som betyg men samtidigt finns det inga hinder för att göra det. När man frågar lärare så tycker de att det redan idag är svårt att sätta betyg, hur ska det då se ut när man kan välja? När det inte finns några klara riktlinjer att ta hänsyn till. Det "riktiga" betyget har införts från årskurs sex, varför ska det överhuvudtaget finnas "låtsas" betyg. Jag tror visst på att föräldrar ska få mer insikt i sina barns skolgång, men betyg från årskurs ett är inte ett sätt att motivera barn till utveckling. Idag läser man i skolan länge och det finns hög betygshets som gör att många inte orkar läsa.

Frågan är stor och det har redan skett många förändringar inom skolan, Jan Björklund (fp) är så pass egotrippad att han inte vill lyssna eller är beredd att kompromissa för att komma överens med alla parter, att han helt enkelt kör ett eget race.

Lärarförbundets ordförande tycker att rådande skolpolitik är helt för prestigeladdad. Varför kan politikerna inte mötas över blockgränserna, så att skolan slipper skaka i valarna vart fjärde år?

Heja Björklunds flumskola.

Läs mer på DN

Ytterligare artikel från DN


Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Relaterade poster

Kommentarer

Lägg till kommentar


(Kommer visa din Gravatar ikon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live överblick

maj 22. 2018 13:40