Arbetsliv och hälsa
Rekrytering, kompetens, utbildning, arbete

Barn har allt oftare huvudvärk

juni 18, 2008 16:46 by Lindus

I Expressen idag står det att barn allt oftare har huvudvärk. Idag har 20% av alla barn migrän eller huvudvärk, detta kan ha en biologisk förklaring med migrän medan spänningshuvudvärk enbart handlar om en renodlad ansträngningsprocess. En del flickors migrän är kopplad till deras menscykel, då fler tonårsflickor än pojkar har migrän vilket skulle kunna ha en hormomell förklaring. Har man migrän kanske inte vanliga smärtstillande tabletter hjälper. Däremot kan det hjälpa att lägga sig en stund i ett mörkt rum. Till små barn rekommenderas att man följer upp barnets huvudvärk med en så kallad huvudvärksdagbok där man berättar när anfallen kommer, hur länge de varar och ber barnet att försöka uppskatta hur ont det gör. Detta underlättar för doktorn att ställa en korrekt diagnos. Att ofta ha huvudvärk påverkar förstås skolarbetet och kanske även det sociala livet om barnet ofta ligger hemma med migrän och fördragna persienner.
 


Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Relaterade poster

Kommentarer

Lägg till kommentar


(Kommer visa din Gravatar ikon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live överblick

maj 22. 2018 13:35