Arbetsliv och hälsa
Rekrytering, kompetens, utbildning, arbete

kvinnor med hög utbildning - lägre lön?

maj 28, 2008 11:50 by Lindus

svt kan man läsa om att högskoleverket rasar över att kvinnor missgynnas i kultur och maktstrukturerna. De menar att det är helt orimligt att högutbildade kvinnor blir förbisprungna av män som tagit en genväg till toppjobben utan utbildning. Idagsläget är det en segregering mellan könen på högskolan då fler kvinnor som väljer att studera och mindre män som väljer högskolestudier, däremot kvarstår ojämna villkoren för karriär ooch löneutveckling. Trots att kvinnor är mer välutbildade består maktstukturen med män i toppositioner.

DN: Allt färre män satsar på högre utbildningar


Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Relaterade poster

Lägg till kommentar


(Kommer visa din Gravatar ikon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live överblick

maj 22. 2018 13:38