Arbetsliv och hälsa
Rekrytering, kompetens, utbildning, arbete

Logistik allt större betydelse för lönsamma affärer.

maj 27, 2008 14:03 by Lindus
Något som är av stor betydelse för ett företags konkurrensförmåga och lönsamhet är företagets strategi för distribution av produkter och valet av distributionsstruktur. Det betyder att man ska göra produkter tillgängliga på marknaden kostnadseffektivt och hålla korta och säkra leveranstider till kund, detta för att också ha hög leveransservice. Strategi berör sådant som lönsamhetskrav, finansiering, outsourcing och integration med kunder och leverantörer i distributionsprocessen. Vid struktur syftas till transportlösningar och logistik, organisationsstruktur, antalet lager, kapaciteten på lagren samt lokalisering av dem. Funktionen omfattar såväl både interna och externa administrativa och fysiska funktioner med kapaciteter, teknik och layout för lager samt ansvarsfördelning och funktionsintegration. Logistiken och logistikkedjan har fått allt större betydelse för företag vid framförallt elektroniska affärer. Efterfrågan på utbildade inom logistik växer och i framtiden sias om att det kommer bli allt mer viktigare.

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Relaterade poster

Lägg till kommentar


(Kommer visa din Gravatar ikon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live överblick

maj 22. 2018 13:35