Arbetsliv och hälsa
Rekrytering, kompetens, utbildning, arbete

Kvinna eller karriärskvinna

maj 12, 2008 12:57 by Lindus

Går det att kombinera att vara kvinna och affärskvinna? Om man vänder på steken; går det att kombinera man med karriärsman? Finns det ens något ord som heter karriärsmän eller är begreppet för självklart att det inte behöva belysas?
I DN idag finns en artikel om utbildningar i genusperspektiv på Handelshögskolan i Göteborg. Kurser som heter "Organisation och kön" eller "Kvinnor som ledare" står på schemat för en del elever, dock inte alla. För mig tycker jag att det vore en självklarhet att dessa kurser skulle ingå i undervisningen i och med att sne könsfördelningen inte är ett nytt fenomen utan mer uppenbart. För att även människor i yrkeslivet ska kunna ta del av kurserna och att företag ska jobba på genusperspektivet skulle det också vara bra om det fanns kvällskurser som fanns till förfogande. Fortsätt att göra ett bra arbete Fosfor! 


Just nu värderat 5.0 av 1 människor

  • Currently 5/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Relaterade poster

Lägg till kommentar


(Kommer visa din Gravatar ikon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live överblick

maj 22. 2018 13:48