Arbetsliv och hälsa
Rekrytering, kompetens, utbildning, arbete

Kärlek eller karriär?

maj 19, 2008 08:53 by Lindus

Idag gör man en undersökning på AB om besökarna väljer kärlek eller karriär. Min frågan är bara om man inte kan få både ock?? I artikeln skriver de om kvinnor som har status, makt och råd att köpa en Hermés Bikin, där karriären är allt. Det handlar om att kärlek kommer i andra hand, att man ska satsa på sig själv samt rata männen. Jag tycker hela artikeln är tokig, för visst är inte kärlek ett hinder i karriären, lever man lyckligt är detta snarare något som hjälper karriären. Visst är det en markant skillnad att ha barn och inte ha barn, för hur man än gör så går det inte att frångå att barn tar tid, barn behöver ha tid. Ibland tycker jag dock att debatten endast handlar om kvinnorna, om de vill offra barnafödandet eller karriären, debatten handlar mindre om jämställda löner och delad föräldraförsäkring.

Positivt i artikeln är att det inte längre är ensamt på toppen, vilket betyder att fler kvinnor gör karriär och får ledande positioner. Förr var det ett begrepp att du måste vara man för att lyckas och att de manliga egenskaperna beskrev en chefsposition. Författaren till artikeln i AF menar att man idag tillåts att vara ung, smart, snygg och framgångsrik och inte "bli man" på köpet. En undersökning i  17 länder visar att pengar och status blir allt viktigare för unga kvinnor, samtidigt som tilltron till män blir mindre.

AF ger sex råd till de som vill göra karriär:

 • Egot framför allt, visa medkänsla och empati, men det är du som gäller.
 • Bli expert på det du gör.
 • Behåll fokus
 • Ta ingen skit. Varken från din chef, kollegor eller din partner.
 • Stå upp för dina vänner.
 • Sätt höga mål, ge dig aldrig.

Läs hela artikeln på Aftonbladet.


Bli den första att värdera denna post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Relaterade poster

Lägg till kommentar


(Kommer visa din Gravatar ikon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live överblick

maj 22. 2018 13:39