Arbetsliv och hälsa
Rekrytering, kompetens, utbildning, arbete

Kafferasten är viktig för hälsan

maj 12, 2008 08:38 by Lindus

En studie från Stressforskningsinstitutet på Aftonbladet idag menar att kafferasten är viktigt oavsett om man her ett fysiskt eller mentalt krävande arbete. Studien visar också att om man har ett tråkigt och monotont jobb är rasten mer betydelsefull för de anställda. Trivs man på sitt arbete visar det också att många hoppar över kafferasten, kanske rent av glömmer bort den.  Dock är det som många vet viktigt att ta rast en stund för att inte belasta hjärnan.

Studien visar också att kafferasten motverkar trötthet. Kaffet är inte avgörande för återhämtningen, men kaffet förstärker och förlänger effekten. Om någon tar paus genom att slösurfa och läsa lite skvaller på nätet, så är det också vila. Det viktiga är att man gör något annat. Det är tack vare rasterna vi klarar av att arbeta i åtta timmar.


Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tags: jobb, arbete
Categories: Arbete
Actions: E-mail | Permalink | Kommentarer (0) | Comment RSSRSS comment feed

Relaterade poster

Lägg till kommentar


(Kommer visa din Gravatar ikon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live överblick

maj 22. 2018 13:39