Arbetsliv och hälsa
Rekrytering, kompetens, utbildning, arbete

Förändringar i a-kassan

maj 16, 2008 08:26 by Lindus
Massa svenskar har lämnat a-kassan efter regeringens genomförande av nya a-kasseregler och omorganisation. Närmare 460.000 människor har lämnat a-kassorna. Dock är det ingen nyhet att a-kassan både blivit dyrare och sämre.  Nu är nytt förslag på remiss, förslag som kommit fram är att a-kassa n ska bli obligatorisk- alltså tvinga folk som valt att lämna a-kassan att gå med. I DN idag kan man dock läsa att även Fredrik Reinfeldt är tveksam till alliansens förslag i frågan. Även om en kommande lågkonjunktur riskerar att ställa massa folk utan inkomst är det inte rätt att tvinga folk att vara med i a-kassan. Dessutom är det en väldigt hög avgift som presenterats, det skulle innefatta 5000 kr per år. För vad är det då man betalar för? Många som tvingas att gå med kommer inte att ha rätt till ersättning vid arbetslöshet. Det känns inte riktigt som ett genomtänkt förslag, som jag heller inte tror kommer att gå igenom.

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tags: a-kassa, a-kassan
Categories: Arbete
Actions: E-mail | Permalink | Kommentarer (0) | Comment RSSRSS comment feed

Relaterade poster

Kommentarer

Lägg till kommentar


(Kommer visa din Gravatar ikon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live överblick

maj 22. 2018 13:51