Arbetsliv och hälsa
Rekrytering, kompetens, utbildning, arbete

Flytta utomlands - slipp dina studielån

maj 26, 2008 14:53 by Lindus

Nu ska CSN driva in pengar från de 3200 personerna som studerat med studielån i Sverige men inte betalat sina studieskulder och flyttat utomlands. Först och främst ska man driva in pengar från de som är bosatta i de nordiska länderna Finland, Norge och Danmark. Svenska staten väntas på detta vis få "miljontals kronor" tillbaka från personer som inte sköter sina återbetalningar. CSN tänker även vidta åtgärder mot smitande återbetalare i USA och England, enligt pressmeddelandet från TT i DN. Dock är det betydligt svårare eftersom det handlar om helt andra rättssystem säger chefen för studiestödsavdelningen. Det har länge varit ett känt faktum att många försöker smita från sina återbetalningar och flyttat utomlands. I Sverige har vi ett fint system där alla får möjlighet att utbilda sig genom att få ekonomiskt stöd, detta ska inte missbrukas.  Tummen upp att CSN äntligen tar itu med skattesmitarna.

 

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Relaterade poster

Kommentarer

Lägg till kommentar


(Kommer visa din Gravatar ikon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live överblick

maj 22. 2018 14:00