Arbetsliv och hälsa
Rekrytering, kompetens, utbildning, arbete

Arbetslinje för andra

maj 9, 2008 16:39 by Lindus
Alliansregeringen med moderaterna i spetsen har ändrat reglerna i arbetslinjen som medfört skärpta krav på sjukskrivna, arbetslösa och förtidspensionerade. I DN kan man läsa om Ulrika Schenström, Fredrik Reinfeldt fd statssekreterare, om hennes arbetsliv efter avbrottet. Precis som Kristina Axén Olin som avgick som finansborgarråd i Stockholm så ska de båda ersätta arbete med hem och familj.

Tydligen är det skillnad på folk och folk, när alliansregeringen ändrade a-kassereglerna till att man inte fick tacka nej till ett arbete på en annan ort oavsett om man varken hade bil, kunde ta sig eller hade man/barn och inte kunde ”flytta på sig” så gällde inte dessa regler då Reinfeldts fick nytt jobb som stadsminister. Hans barn behövde inte byta dagis pga att han ”flyttade” på sig. Lika är det för Kristina Axén Olin och Ulrica Schenström som inte behöver söka jobb eller jobba på av feta pensioner och regeringens avgångsvederlag och jobbskatteavdrag.  

Tydligen gäller arbetsregler bara för vissa.

Artikel från DN


Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Relaterade poster

Lägg till kommentar


(Kommer visa din Gravatar ikon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live överblick

maj 22. 2018 13:54